FÖR FILMÄLSKARE

SEDAN 1990

2023-04-13

FÖR VÅRA MEDLEMMAR

På Barncancerfonden arbetar vi för att alla barn som drabbas av barncancer ska överleva och leva ett långt och gott liv. Att swisha en gåva är ett enkelt sätt att vara med och engagera sig i kampen mot barncancer. Alla bidrag räknas.” säger Ola Mattsson, generalsekreterare på Barncancerfonden.

Varje dag drabbas ett barn i Sverige av cancer, och trots de senaste årens forskningsframsteg är barncancer en av de vanligaste dödsorsakerna för barn i vårt land. Bland barnen som överlever sin cancer får ungefär 70 procent sena komplikationer, antingen från behandlingen eller sjukdomen i sig. Men det finns hopp.

Som den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige har Barncancerfonden bidragit med över 3,5 miljarder kronor till olika forskningsprojekt. Det är bara möjligt tack vare bidrag från privata givare, företag och organisationer. Barncancerfonden finansierar forskning som möjliggör effektivare och mer skonsamma behandlingar som är elakare mot cancern men snällare mot barnen, samt erbjuder stöd för drabbade familjer och barncanceröverlevare. Var med och bidra i kampen mot barncancer du med. För barn och cancer hör inte ihop.

Läs mer om Barncancerfondens arbete på barncancerfonden.se

För att se Barncancerfondens film med ljud klicka HÄR.