Sommarbio i Rålis 14-18 augusti 2024.
Stockholm filmfestivals Sommarbio i Rålambshovsparken, 14-18 augusti 2024.Stockholm filmfestivals Sommarbio i Rålambshovsparken, 14-18 augusti 2024.
Margot Robbie är Barbie! Vi visar filmen torsdagen 15e augusti. Bild: Warner Bros.

Din guide till Sommarbio 2024, 14 –18 augusti i Rålis!


Årets program bjuder på nya och äldre publikfavoriter med temat Soundtrack där musiken står i fokus.

– Beatrice Karlsson, Stockholm filmfestivals programchef



Varje år arrangerar Stockholms filmfestival Sommarbio i Rålambshovsparken, och vi kan lova dig fem magiska kvällar under den gnistrande stjärnhimlen, med fem fantastiska filmer. Men vi visar inte bara en massa bra film, vi har mycket nytt att bjuda på 2024!

Förutom just fem storslagna filmer bjuder Sommarbio till exempel på djs, och livemusik, mat, öl och vin serverade i en grönskande servering med en oslagbar vy över parken och duken. I år kommer även Eken Marknad joina oss i Rålis under fredagen och lördagen den 17-18 augusti, och second-hand-älskare kommer kunna upptäcka vintagekläder, vinyler, möbler och mycket mer. Gratis snacks och dryck från festivalens partners finns också som alltid i parken tack vare våra partners!

Läs vidare här och ta reda på allt som händer kring sommarens definitiva filmevent! Vi ses på Nordens största utomhusbio - Sommarbio i Rålis 2024!


Årets fem storslagna filmer!

Här är årets filmer

Årets filmer under Sommarbio är en skön blandning av sing-a-long, spänning, action, kärlek, japansk anime och drama. Här är programmet som våra följare röstat fram under våren:

 

Onsdag 14/8: Mamma Mia

Torsdag 15/8: Barbie

Fredag 16/8: GoldenEye

Lördag 17/8: Gladiator

Söndag 18/8: Prinsessan Mononoke

 


Årets Sommarbio-karta!

Russell Crowe som Maximus i den episka filmen Gladiator (2000).

Ingen Sommarbio utan fest

Vad vore Sommarbio utan lite extra festligheter? För att maxa den bästa veckan av sommaren ännu mer bjuder vi in alla filmbesökare till våra efterfester!

First up: Efter Mamma Mia! den 14 augusti samlas vi på Eden vid Smedsudden med The Famous Grouse. Vi öppnar 22:30, och DJ:s för kvällen är Love Frank Otto och Kosmisk Funk. Vi har öppet till sent, kom i tid för första tjing på drinkbiljetter!

Efter det: Den 15 augusti fortsätter festligheterna på Café Klotet, högt beläget vid Katarinahissen och Slussen. Vi börjar även där 22:30, och DJ Issa Trinity spelar skivor under kvällen, med Stockholms skyline som oslagbar bakgrund.

Välkomna till våra efterfester, och avsluta filmkvällarna med ditt kära Sommarbio-sällskap! Spara festerna här under:




När ska jag komma till Rålis?

Vi öppnar parken kl 17.00 alla dagar med mat och dryckesservering, och ca 20.00 har vi även livemusik på scen. Artisterna avslöjar vi inom kort!

 


Beer and wine garden på Sommarbio i Rålis.Beer and wine garden på Sommarbio i Rålis.
Sköna vibes i öl- och vinträdgården!

Eken Marknad under Sommarbio 17-18 aug 2024, under lilla Västerbron.Eken Marknad under Sommarbio 17-18 aug 2024, under lilla Västerbron.
Matpodden-duon Jimmy Guo och Siri Barje gästar med sina pizzor!

Sa någon pizza?

Yeah, that's right! Vi har ett nytt härligt tillskott i vår öl- och vinträdgård! För andra året i rad är Peroni Nastro Azzurro 0.0% stolt huvudsponsor, och de bjuder in dig till det unika barkonceptet The House of Peroni där de också kan presentera ett smakfullt samarbete med podduon Siri Barje och Jimmy Guo. Under hela biohelgen kommer de att servera sina läckra signaturpizzor, så att du kan njuta av fantastiska smaker medan du slappnar av och ser på film.

Kom och upplev den perfekta kombinationen av god mat, uppfriskande drycker och film under stjärnorna!


Amanda Seyfried och Dominic Cooper i Mamma Mia.Amanda Seyfried och Dominic Cooper i Mamma Mia.
Romantisk strandscen från Mamma Mia! där Sophie (Amanda Seyfried) och Sky (Dominic Cooper) sjunger och drömmer om framtiden.

Eken Marknad under Sommarbio 17-18 aug 2024, under lilla Västerbron.Eken Marknad under Sommarbio 17-18 aug 2024, under lilla Västerbron.
Karta över Sommarbio och Eken Marknad av Leolyxxx.

Vintage, inredning och mycket mer!


Ett till härligt tillskott i år är Eken Marknad som kommer breda ut sig under Lilla Västerbron den 17 & 18:e augusti mellan 12:00 - 18:00. Deras marknad är en plats för second-hand-entusiaster som älskar att hitta nya (men gamla!), unika och högkvalitativa föremål. Här kommer det gå att hitta vintagekläder, hantverk, vinylskivor, mat, möbler & inredning och DJ:s kommer även spela musik på plats.

Fri entré!

Vill du sälja på marknaden? Ansök på ekenmarknad.se

 

Prinsessan MononokePrinsessan Mononoke
San är en modig och skicklig krigare som gör allt för att skydda sitt hem och sin familj av vargar i Prinsessan Mononoke.
Pierce Brosnan och Izabella Scorupco i GoldenEye (1995)Pierce Brosnan och Izabella Scorupco i GoldenEye (1995)
Pierce Brosnan som James Bond och Izabella Scorupco som Natalya Simonova undviker en explosion i GoldenEye (1995)